Hycklar-Uffe

- När mina barn flyttade hemifrån sa jag åt dem att om vi behöver varandra och längtar efter varandra kan vi höra av oss. Annars inte. Jag har aldrig haft så stor kontakt med min släkt, när jag var ung åkte jag ut till mina föräldrar och åt söndagsmiddag, firade födelsedagar. Nu förstår jag inte varför.

-När man fyller 50 kan man inbilla sig att man har hälften kvar, men 60 går inte att negligera. Då kan man antingen sitta stilla, klippa gräset och vänta på barnbarnen … eller inte. Mina tre barnbarn bor 60 mil bort, jag tänker inte sitta och vänta på dem.

Citat från en
Lundellintervju i DN som i stort annars är ett långt skryt i hur reportern förstår Lundells bitterkrypteringar och framförallt om det faktum att han personligen fått motta ett brev av den store själv "EJ FÖR PUBLICERING!".

Skjut mig på plats om jag nånsin skulle säga att jag kände nåt som är i närheten av samma obryddhet inför Emil, oavsett hur han känner för mig.
Ok, man kan tycka att det är modigt att säga som man känner om det är så man känner, och skita i hur o-pk det är. Och jag gillar att han säger det självklara om Annie Lööf. Att ingen skriker!
Samtidigt kallar han en jag jobbar med för korrupt fitta.
Tänker inte skriva vad han själv bör kategorieras som. Det är för billigt.

Trots att Lundell har många politiskt vettiga poänger, och visst kan man undra hur nån över huvudtaget kan låta bli att vara bitter över världens tillstånd och att inga längre drömmer om universell kärlek som under Summer of love, så måste man ju se likheterna mellan Tuffe Uffe och Bert Karlsson.
Nån som skiter i konsekvenserna för andra under förevändningen: Jag tar bara bladet från munnen och säger vad ingen annan vågar. Vad alla ute i stugorna egentligen tänker och tycker. För att få lite drag under galloscherna och parallellt utnämna sig själv till martyrmässig sanningssägare. Ok, jag säger det, trots smällarna jag vet att jag får ta!
Igenkänningssträngen kan nog slås an i folks fulaste inre vad fan man än säger, jag är övertygad.
Allt finns där, hos alla. Bara för det behöver det inte vara sant, och framför allt inte nåt man borde framhäva. Det blir självuppfyllande bitterfrätande profetior.
Mot främlingar hos Karlsson.
Mot de närmsta, eller dem som borde vara de närmsta, hos Lundell.

Han om nån, som saknar världssamvetet, kärleken och tron på att internationell solidaritet skulle infrias på riktigt från sitt älskade -68 som han så krampaktigt koalaklamrar sig fast vid - han borde väl fatta att inga barn kan växa upp och tro på att människor världen över kan förenas som en i kampen för godhet, om inte ens morfar bryr sig om mig. Eller pappa.
Lundells ultraegoism är fnösketorra vedträn i brasan som förbränner socialismen han säger sig älska.


Kommentarer
Postat av: Anna

Återigen bekräftas jag i mitt Uffe-hat.

Puss på dig

2011-10-04 @ 11:14:23
Postat av: Lisa

Och jag i min kärlek till dig.

2011-10-05 @ 08:58:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback