James

37728-2

James Hollingworth har upptäckt att hans mest hängivna publik är mellan 20 och 35, så nu överväger han att spela på Hultsfred nästa år. Då vill jag dit.


signade jul

Elin sågade vackert, eller, hon sågade inte ens, hon fångade stämningen bra kan man säga, det kommer imorgon.
Hade tänkt oss äta gratis julbord och kom dit riktigt hungriga. Då kommer en 40-årig stekare fram med nån slags bakåtkammad lejonman och säger att vi gärna få ta lite kaffe eller så. Vi betonade mer på ELLER SÅ. När han var runt hörnet slängde vi oss på resterna av julbordet som fanns - för mig, bara ägghalvor och nån sunkig lax. Men när vi satte oss och skulle äta växte allt i munnen. Det är som dom säger om att det inte riktigt smakar när det inte är hederligt förvärvat. Det stämde så väl - men mer för att det var riktigt äckligt på riktigt också.

E-type, Nanne, Pontare, Darin, Tommy Nilsson. Inget Da Buzz dock. Men responsen från Gävlepubliken var enorm. Den bestod av en massa samlade firmafester med främst medelålders som var sensuellt flirtiga mot varann (undra hur många otroheter som pågick kollegor emellan på Estradens toaletter efter att Elin och jag gått, och Barbados stämt upp till dans). På slutet åkte lång-bords kandelabrarna upp i luften när hela showgänget stämde upp i We are the Champions.

Vi gick från Estraden hem t Elin och hämtade en varsin Harboe från hennes kyl, ut till iskylan och snöblåsten. Gick smuttande fram till Bocken. Innan man dör vill man ju ha tänt den minst en gång. och Vi pratade om hur man bäst skulle tända på, eller, med mest finess. Undra hur många som har gjort det där, stått och skämtat lite "Har du eld eller?" med vakterna i den lilla stugan. Jag kände också för att göra det, men höll mig.

Drog tillbaka mot McGills och stod och värmde oss utanför Thorn som hade en video-brasa igång på en flat-screen som man kunde titta på i skyltfönstret. Placebon funkade sådär, och efter en liten stund stod killen med alla burkarna två meter ifrån och väntade in oss med sin överbelamrade cykel. Han fick våra burkar efter några minuters väntan, och precis då dyker redaktionschefen och hans fru upp, på väg in till McGills, som vi också skulle. Hej hej!

Därinne var det Gökboet, tur att William, Linda och hennes kompis satt där och vägde upp. Någon i baren kom fram och frågade om jag och Elin var från England, och försökte samtidigt typ ligga sked med oss fast stående. Vi sa ja vi är från England och knuffade bort honom. En annan man lite längre bort, som kanske var inspirationskällan till frågan om anglosaxiska bakgrunden, stod och hade hakat upp sig i mobilen och skrek "Where are you?" på gävlemål, på repeat. Man var helt trött i huvet sen.

Idag händer ingenting, jag skriver polisnotiser. En lärare på JMK har tafsat runt på eleverna stod det i Aftonbladet. Jag försökte lirka ur Jon vem det var, men han vet inte.
Fast det har iopf sig varit inbrott här, nån har snott datorer och en scanner. Det var dålig stämning här i förmiddags, cheferna tror det är byggjobbarna som är här varje dag och håller på och renoverar byggnaden. Stackars dom sen i veckan, alla kommer gå och titta på dom med tjyvar! levererat i blicken. Hoppas inte jag omedvetet också kommer titta på på dom så. Ska jag säga - julbordet på Estraden.

Julgala

37728-1

ROGER PONTARE, DA BUZZ, TOMMY NILSSON, SANDRA DAHLBERG, DARIN, E-TYPE, NANNE GRÖNVALL
på Estraden i Gävle ikväll.  
600 spenar är kanske lite väl även om det är inklusive julbord.
Men om allt vill sig väl kommer jag in gratis med Elin som ska såga hela tillställningen (i På Gång) säger hon. Det är taskigt. Vad har till exempel Da Buzz gjort Elin?

notis från april

Stal sprit och blev fulla

GÄVLE. Någon eller några bröt sig tidigt på morgonen in på Church Street Saloon i Gävle. De fick med sig en kasse spritflaskor, bland annat tequila och whiskey.
Ett par timmar senare återfanns två män, sovande och kraftigt berusade i en trappuppgång i närheten med spritkassen intill sig. Polisen fick ta in dem för tillnyktring
När de kunde förhöras senare på dagen förklarade den ena av männen att han hittat en kofot nedkörd i en snödriva på torget med en kasse sprit intill. Samtidigt kom hans kompis dit och eftersom båda var sugna på sprit tog de kassen med sig in i trappuppgången och drack.
Polisen tror dock inte riktigt på det utan förutsätter att inbrottet gjordes av de båda männen.

synd

Det är en tycka-synd-om-mig-själv-dag.

Vaknade upp på Knivdraget, såg solen lysa genom persiennerna, drog upp dom, såg Andersbergs centrum, ville bara dra ned dom igen.

Sen läste jag dn och lyssnade på radio, p4s jakttider, det var iof sig jävligt bra, om en kvinna i Oslättfors, som skulle prova sin nya jakthund med sin man ute i markerna, utan vapen. En älg hade kommit och jagat dom, och när de sprang till bilen alla tre så jagade älgen dom runt bilen, och sen försökte älgen kliva upp på bilen och förstörde den så att den behövde lagas för 35 000.

Sen läste jag lite ur Garp och hands värld som är jättebra och jättelättläst fast jag har hållt på med den sedan september kanske, jag har koncentrationssvårigheter nuförtiden. Sen skulle jag gå ut och gå och njuta av friheten av att kunna göra precis vad jag ville för mig själv. När jag kom ut från porten och såg de orangea plåtfasaderna så började jag nästan gråta.

Sen hade jag köpt en typ långärmad t-shirt på hm som var för liten, så jag skulle byta till en större storlek, och vid kassan kom en kanske 16-årig cool invandrarbrud med sin kompis och ställde sig bredvid mig i kön, sen gled hon fram framför mig. jag försökte göra samma move tillbaka, för det var 5 minuter innan jag skulle börja jobba, men då sa tjejens kompis högt att jag gick före i kön. jag låtsades inte höra, bytte tröjan (före dom), men kände mig ändå skyldig sen.

nu jobbar jag kväll, och har tyckt att det är skönt att va ensam, för det är man när man jobbar kväll, men just nu idag skulle jag vilja mingla loss bara.

pratade nyss med Rasken, så nu känns det bättre.

men tyck synd om mig

Rolf

Perinealbristningar. Det var jag som tyckte vi skulle skriva om det. Jag är så fascinerad av äckliga förlossningar, troligen av samma anledning jag gillar skräckfilmer. Förlossningar är som splatterfilmer. Och det här är splatterfilmernas splatterfilm och det pågår hela tiden och det är vanliga hederliga människor som tvingas utsätta sig för det.

Bara för att en jäkla unge ska ut, och för att ungarna blir större och större och till slut kommer spräcka mamman från haka till nacke. Socialstyrelsens statistik visar i alla fall att allvarliga perinealbristningar (slidan spricker) som kan leda till sfinkterrupturer (ringmuskeln spricker) och att man då kan få konstant avföringsinkontinens (man bajsar utan kontroll) ÖKAR procentuellt. Även om det är lägre andel som får det i Gävle än i landet så är det typ 3 procent här. Trots att barnmorskorna tillämpar perinealskydd (håller ihop området mellan anus och slidan med handen jättehårt så att inte hela kitet brister).

Sen artikeln kom i förrgår så har överläkaren på förlossningsavdelningen och verksamhetschefen på kvinnokliniken hållt på och ringt och mejlat mig som tokar och säger att det inte alla stämmer, för de för en egen statistik och det visar att det typ är ingenting. Så Socialstyrelsen ljuger alltså, frågar jag. Då ber de att få återkomma och så säger de till slut att blivande mammor kan bli rädda av det jag skrivit, de kan tro att "förlossningsskador" betyder att barnet skadas. JAHA så man skulle inte bli rädd för egen del, alltså? Och det är klart de blir rädda!!!

Det är som jag alltid har trott. Det här är den största konspirationen av alla - att det är så helvetiskt att föda ett barn, men alla hyssjar och säger att det är lite jobbigt, men mest fint, för att lura in andra mammor i samma fälla så att de inte ska behöva bli utan barnbarn eller vara enda kompisen i gänget som har barn eller bara av ren skadeglädje kanske. Och på kvinnokliniken gäller det ju deras jobb såklart.

Jag är en snorboll idag, och hjärnan känns som inbäddad i snor så den inte riktigt får plats. Så jag kan inte tänka så bra heller, jag förstår lite dåligt. Och ingen hör vad jag säger i telefon. Polisens informationsansvarige Rolf tyckte synd om mig och sade att det inte gjorde nåt att jag var förkyld så länge det va i telefon. Alla poliser heter Rolf. Om man vill ha en polis-son ska man nog döpa den till Rolf. Rolf gör nog inte ont att föda heller. Man hör hur smidigt det går. Rolf! säger det bara. Om jag inte är steril ska jag döpa mitt barn till Rolf när det ligger i magen.

sexmissbruk

jag kom precis från ett Anonyma sexmissbrukare-möte på Brynäs.
En man som jag känner igen från Kulturskolan, när jag gick på gymnasiet, var där.
Han: Nä men är DU här också, Lisa Röstlund var det va? och lät lite upprymd.
När jag sa att jag var från Arbetarbladet blev alla stela och tysta och jag ombads lämna lokalen om jag själv inte kände att jag behövde ett möte.
Jag försökte verkligen känna efter, men jag kan nog inte sälla mig till den skaran ändå. De hällde upp kaffe och småkakor medan jag skrev ner mina kontaktuppgifter och bad dem höra av sig om nån ville ställa upp anonymt. Uppskattar väldigt att inte pappa va där eller nåt.

Åh, på tisdag blir det luciatåg här på morgonen. Gavlepärlorna, jag var själv en gavlepärla en gång, kommer hit, det är fantastiskt, och det ska komma en tomte samtidigt som marknadschefen Kurt ska gå ut efter tidningen sa dom på ett möte igår.

efter gruvfilm

ja, man blev rädd, fast inte så mycket mer rädd än den skräckfilm jag såg för andra gången ikväll, på Fria kanalen, tre gävlekillar som åker ut till en sommarstuga och blir hemsökta av en tjej i en båt.
men det bästa i den här gruvfilmen var ett crescendo i skräck som toppades av en distad elgitarrslinga, helt malplacé när två tjejer ligger i en grotta och kippar efter andan för att ett gollumknep vill äta dom, då trodde både jag och matti att filmen ballade ur helt, men william bara reste sig och svarade i sin konstigt formade mobil.

jon är på fest med radjon. imorgon ska vi ha julbord på heartan med arbetarbladet. synd att inte det var ikväll, då hade vi fått se nationalteatern. men det ska bli roligt ändå. fast hoppas jag inte blir sådär så jag bara vill ösa min kärlek över alla. jag känner inte frasse, svempa, ulla, ingemar, catarina och gunnar tillräckligt än. jag ska försöka hålla inne med den, så den inte svämmar över så jag måste säga hur fina dom är. för alla har ju nåt unikt. jag blir jesus på fyllan. och sånt kan misstolkas.


Hej

Hej jag heter Lisa