Fy fan

Fastän täcket var varmt så frös jag in i märgen i morse när jag vaknade.
Det tog några sekunder innan jag kom ihåg anledningen till klumpen i magen.

Jag som måste kämpa mot min ständigt latenta och alltför ofta uppblossande misantropi även annars. Nu är det bara att slappna av och låta avskyn för människosläktet skölja över en som iskall vit vit standardmjölk.

Det finns de som har medicinskt förklarliga empatistörningar, svåra barndomar eller grava förståndshandikapp. Det finns stor, djup dumhet. Det finns sjukskrivna och arbetslösa Alliansanhängare. Och invandrare som röstar på Sverigedemokraterna. Abborryngel som röstar på gäddan.

Men värre är att det oftast inte ens handlar om människor som är lurade. De flesta kliver troligen klarsynta ner i samhällets helvetesgap.

Att Alliansen sitter kvar och SD kommit in är två sidor av samma mynt.

För kallt är det nya varmt - retrotrenden är på allvar. Back to basics. Nu när det har gått över till att bli imagemässigt okej hos allmänheten att inte rösta rött, så är det mer utbrett fritt fram för neandertalhjärnan att ta över. Och människan är i grunden en kortsiktig egoistisk primat som står ut med andras lidande, så länge hon själv har någon som pillar bort lössen från ryggpälsen.

Därav alla moment 22:s moment 22.
Den största anledningen till varför folk behöver ett socialistiskt system - att de flesta är hänsynslösa individer som bara bryr sig om sig och sina närmsta - är också anledningen till varför samma system är dömt att rasa.

Egentligen är det så enkelt. Det är för stort ansvar att lägga på en enskild individ att agera för världens långsiktiga bästa.
Jag, trots att jag har EQ och IQ som få...hmm, är för svag för att alltid välja rättvisemärkta Kravbananer vid fruktdisken på Konsum, om de kostar 10 kronor mer kilot än bananerna som ger plockarna en buffé av cancersorter.
Och jag har hittills inte gömt någon utvisningshotad flykting som riskerar döden.
Av den simpla anledningen måste en större makt än jag själv, hjälpa mig att upprätthålla en artificiellt skapad moral i form av goda lagar och utjämningssystem som gör rättvisa, hindrar oss från att ta död på oss själva som art och som för ihop folk på sikt.

Jag ska inte ständigt behöva välja om jag ska vara snäll eller inte just i dag mot bananplockare eller undersköterskor eller barn som vill ha lika bra skola som Danderydsbarnen. Jag är för svag för det. Jag vill ha hjälp med det. Det är därför jag vill ha politiker som en slags godhetens marionetter, i en drömvärld långt ifrån den här, trots att marionetterna själva givetvis är som alla, tjyvar om de bara kommer åt.


Socialismen måste vara särskilt öppen så att godhetens marionetter, som de är satta att vara, inte kan börja fiffla.
Eftersom jag aldrig skulle kräva av någon i huvudtaget att de måste leva som de lär. Varför skulle de klara det? Ingen klarar det, även om alla nog egentligen skulle vilja bli lite mer tvingade till godhet, för att få hjälp att må bättre på den egna dödsbädden. Så många kan nog egentligen lära. Fastän jag inte kan leva därefter så kan jag ju lära.
Återigen, det är därför jag behöver socialism.

Även om ett rödgrönt land inte skulle vara i närheten av det himmelrike som skulle råda med mig som diktator, så skulle det åtminstone vara ett steg i mer rätt riktning.

Inte sju steg bakåt som nu.

Alliansen, liksom SD, talar till det simplaste och lägsta i folk.
Tusen kronor mer i månaden i plånboken. En tackar och bockar och lyfter på hatten!
Och så färre att dela välfärden mellan. Perfekt!

Sen spelar det ingen roll att dem man röstar på håller på att avveckla sig själva - offentliga sektorn, allmännyttan och alla styrmedel som det demokratiska systemet bygger på. För tjänar man själv på det, är det just det man vill åt.
Eller att de är uppenbara fascister, som SD. Att granskningar avslöjar Sverigedemokrater som de rasister de är, är ingen skandal för väljarna. Tvärtom. Röstar man på SD är man en själv, och man får precis det man vill ha.

Det enda som tröstar är att 20 000 samlades i kväll på Plattan.
Och att det verkar som att de flesta man mött i dag ser uppriktigt öppet deppade ut. I dag är depression det största friskhetstecknet.


Kommentarer
Postat av: bilson

tack för att du skriver det jag känner. Tack för att du skriver det jag inte kan formulera.

Postat av: Lotta

Dito

2010-09-21 @ 18:40:03
Postat av: Lisa

Tack för dom fina orden

2010-09-22 @ 17:07:29
Postat av: elin

håller med bisse. otroligt bra ord. det är ju precis så det är. Liz for diktator!

2010-09-24 @ 20:29:39
Postat av: Lisa

Elin: Challenge taken!

2010-09-25 @ 19:15:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback