Gör om mig

Jag har fått igenom en idé till en reportageserie, Gör om mig, och i dag har jag skrivit sista delen. Det handlar om skönhetsindustrin i Gästrikland och det har varit underbart att rapportera om. Att till exempel få skriva att det är svårt att spänna ut en pung när den ska vaxas.

Den första reportagedelen var om en plastikkirurgi-klinik i Vickans kille Daniels gamla hood, Ockelbo. Där fick jag och fotografen Jenny bläddra i en stor före-och efterpärm med bröst som blev större på efter-bilden. Alla före-bilder såg ut som mina. Jag frågade kirurgen om det skulle vara förståeligt om jag ville slå till på en förstoring.
- Ja, det skulle det. Men gillar man små bröst så...
Jag har aldrig tänkt så mycket på bröst som efter det.

Nästa del har fått mest reaktioner hittills, och nästan slagit läsarrekord på arbetarbladet.se - om kroppshårsvaxning. Där var det där om pungen. Jag och fotografen David var med när en tjej som äger en kroppsvaxningssalong i Gävle skulle göra en helkroppsvaxning inför sitt bröllop. Hon öppnade salongen i januari och 90 procent av vaxningarna hon utför är såna där brasilianska - där man lägger vax ända framifrån och långt bak upp i stjärtskåran. Jag tror det var alla detaljer och könsord som fick uppmärksamheten att dras till just den artikeln. Vad billigt det är, men så fungerar man ju själv också. Står det pung eller rumpa eller könshår så kollar man ju.

De två sista delarna är inte lika spektakulära, men har ändå varit roliga att skriva, om tandblekning (särskilt när en tandläkare står och fördömer tandsmycken och säger att hon  inte kan fatta att det inte försvunnit helt, och sen ändrar sig helt när hon kommer på att tandsköterskan i samma rum har ett), och sen om en trebarnsmamma som tagit bort ett bröst efter en canceroperation, och blivit mycket mer nöjd med utseendet efter det, mest för att hon ändrat perspektiv. Inte så kul kanske (förutom när hon pratade om sin nya sambo, som hon brukar skämta om att hon har ett helt kit som man får ta om man väljer henne som partner - "köp en, betala för fyra brukar vi säga!") men peppande faktiskt.